Tag interiéru: stojankové svietidlá

Interiérový dizajn kancelárií

Ján Matulník – interiér kancelárií CBRE

V každom projekte interiéru kancelárii ide o čas. Firma bez kancelárie je ako prázdna búda strážneho psa. Síce je tam, ale je k ničomu. Ľudia nemôžu pracovať, zisky idú do potoka. Až by sa mohlo zdať, že je to jediné a zásadné kritérium pri tvorbe kancelárií. Pravda môže byť niekde na pól ceste. Časovú tieseň si často spôsobia práve firmy, ktoré pod tlakom beznádeje a v hodine dvanástej volajú na pomoc dizajnéra. Ťaživý kameň z nedostatku času tak hodia na plecia kreatívca. Teraz už nič nebráni očakávať tip-top výsledok.

Nuž, taký je charakter väčšiny firemných kancelárii. Podobný tlak sa dá zvádnuť po mnohých skúsenostiach s týmto typom projektov, kedy je dôležité urobiť to rýchlo a dobre. Reálne si však treba položiť otázku, akú kvalitu očakávať, keď na návrh veľkého priestoru je toľko času ako na výrobu kancelárskeho stola či stoličky. Firmy u nás pomaly začínajú chápať, že príprava projektu interiéru vyžaduje správnu dávku času a súčinnosti pri zadávaní okrajových podmienok.

Ak sa všetko dobre stíha, je treba sa pripraviť na to, čo ukazujú výsledky vedcov. Tí totiž zistili, že vo vrcholovom manažmente sa to hemží ťažkými egami, narcismi s psychopatickými sklonmi. Jemná forma tohto ‚postihnutia‘ sa prejavuje napríklad aj tak, že manažér dáva spätnú väzbu iba na veci, ktoré sú zlé. Dizajnér, ktorý robí pre firmy má dlhodobým cvikom nábeh na vypestovanie slušnej hrošej kože, bez ktorej hrozí riziko súboja titánov – lebo priznajme si – ani architekti ani dizajnéri nie sú žiadne emočne rozvarené krumple.

Architekti zo spoločnosti CBRE, ktorá sa špecializuje na firemné priestory, iste museli prejsť vysokou školou úsudku a vyhodnotenia prvého dojmu. Kumšt totiž nevzniká iba pracovným drilom, ale aj zodpovednou prácou s ľuďmi. Interiér firmy CBRE ukazuje, že kancelárie dávno nie sú iba počítače a tlačiarne. Je prešpikovaný kúzelnými zákutiami a dobrou atmosférou. Takto by sme chceli pracovať, takto to chceme! Paráda.

Ján Matulník - interiér kancelárií CBRE

Kredit- Ján Matulník | Ivana Kvietková | Ladislav Kušnyer

Foto- Pavel Kudiváni | https://www.kudivaniphotography.com/ | @kudivaniphotography

Refs- @cbre_officeroka | https://www.cbre.sk/ | @kinnarps_slovakia | @hosu_office | @uniqcresco | @idonaofficial

Zdielaj obsah SAID a podporíš dobré veci. Ďakujeme

Arkon ateliér – interiér cafe Hygge

Aj keď je vonku nádherné slnečné počasie vhodné na mnohé letné aktivity, niektorí stále túžia po zime. V mysliach im behá zvuk vŕzgajúceho snehu, vetrom ošľahaná tvár, lyžovačka a chutná horúca čokoláda pri tlejúcich polienkach v krbe. Natiahnuť si na nohy hrubé, vlnené ponožky, ktoré sú k spoločenskému oblečeniu neakceptovateľné a čítať si obľúbenú knihu. Alebo sa zababušiť do teplej štrikovanej deky, sledovať západ slnka a užívať si dlhé rozhovory s priateľmi a rodinou. Možnosť nabažiť sa pôžitku z prítomnosti, pokojnej atmosféry a dokonalej harmónie v hrejivom objatí milovaného človeka. Ide o maličkosti, ktoré spôsobujú pohodu a spokojnosť na duši. Toto všetko sa dá tiež nazvať dánskym slovom hygge. Takéto roztomilé zadanie pri návrhu kaviarne v škandinávskom štýle mali aj architekti z ateliéru Arkon. Vytvoriť jedinečné a originálne miesto na posedenie s priateľmi pri krbe, v príjemnom prostredí a užívať si krásu života. Ten pôžitok z blízkosti a nekonvenčnosti bytia sa im podaril výborne dotvoriť aj vďaka umeleckému stvárneniu stropu, pomocou aplikácie kaviarenského porcelánu. Skutočne čarovný priestor.

Cieľom bolo vytvoriť jedinečný a originálny interiér kaviarne v škandinávskom štýle podľa požiadaviek investorov s použitím modrej petrolejovej farby, dominujúcej v priestore. V novostavbe sme sa museli vyrovnať s konštrukciou stĺpa v strede dispozície, ktorý do nej výrazne vstupoval. Nadväzujúcimi prvkami sme priestor rozčlenili do viacerých zón s osobitým charakterom, ako napríklad intímny priestor s lavicovým sedením v kruhovom zálive, pohodlné sedenie pri bio krbe, ako aj stoličkové sedenie pozdĺž výkladového presklenia. Paraván prekrývajúci vstupy do WC vytvoril čítací kút, v predstavách investora slúžiaci ako jeho osobné miesto.  píšu architekti z Arkon

Arkon atelier - kaviareň Hygge

Kredit – www.arkonatelier.sk | @arkonatelier.sk

Zdielaj obsah SAID a podporíš dobré veci. Ďakujeme