reštaurácia s barom, interiérový dizajn

VAU architects – interiér kaviarne La Patisserka

Kaviareň je priestor, ktorý má svoje špecifiká. Vizuálna ľúbivosť je dôležitá, nie však podstatná. Je to dané aj tým, za akým účelom človek kaviareň navštevuje. Primárne si ide dať nejaké pressko, trochu sa uvoľniť. Dôležitá je atmosféra a pohoda, ktorú kaviarnik ponúka. Či je to sedenie na gauči, s popolníkom na bulvári, detský kútik alebo rýchle wi-fi, v istom momente neriešime ako priestor naokolo vyzerá. Pokiaľ je interiér dostatočne čistý s pohodlným sedením a svetlom, potom to bude zrejme obľúbené miesto. Aj toto však dokáže predčiť personál, ktorý má podstatnú úlohu na úspechu. Ani najlepší branding či vybrúsený dizajnérsky egotrip to nedokážu nahradiť. Všetko ostatné je poľná tráva pre Tripadvisor, blogerov, foodpornistov a mileniánov. Samozrejme, kombinácia nevkusu, gastro amaterizmu spojeného s práčkou na cash, dokáže vygenerovať priestory, ktoré by sa pri menšej nadsázke pokojne mohli zakázať. Môžeme byť aspoň zčasti kľudní, keďže to za nás vo väčšine prípadov urobí trh. Ide predsa o verejné miesta, ktoré nás ovplyvňujú, nastavujú zrkadlo spoločnosti. Je dobré sledovať, že tento segment má nastavené pevné zásady a na tvorbe verejného priestoru sa čoraz viac podieľajú architekti a dizajnéri. Dobrý priestor totiž splní svoju úlohu a ľudia z neho odchádzajú spokojnejší, usmiatejší a uvoľnenejší. VAU architekti vytvorili veľmi príjemný a nenápadný priestor, ktorý sa na nič nehrá. Iste ho nenájdete na titulných stránkach life-stylových magazínov, avšak v tomto prípade išlo o niečo iné. A my tomu môžeme iba fandiť.

VAU architects - interiér kaviarne La Patisserka

Kredit: http://vauarchitects.sk | @vauarchitects
Ing. arch. Silvia Vitková, Ing. arch. Ľudovít Vitko

Refs: https://www.lapatisserka.sk/ | @patisserka

Zdielaj obsah SAID a podporíš dobré veci. Ďakujeme