Tag interiéru: akustický strop

Interiérový dizajn firmy BLUM

M-S pro architekti – interiér firmy BLUM

Robiť dizajn pre firmu, ktorá má vylepšenia interiérových výrobkov a trendy v nábytkárstve hlboko zapísané v DNA, musí byť vzrušujúce. Veď kto by z dizajnérov nepoznal firmu Blum a ich inovatívne kovania?! Faktom je, že ich neviditeľná súčasť pohyblivých častí nábytku má výrazný vplyv na celkovú kvalitu. V tomto prípade ide hlavne o funkčnosť.

Určite si ešte spomínate, keď IKEA používala Blum kovania vo svojich kuchyniach. Potom prešla na no-name riešenia, čo aj rýchlo zrušila. Dnes IKEA používa vlastnú značku kovaní a je to celkom poznať. S Blum kovaniami a funkčným severským dizajnom by ich nábytky doslova spievali. Isto by opätovne našli stratenú časť interiérových dizajnérov a architektov, ktorí na niektoré ich kúsky pre výmenu kovaní zanevreli. Držíme palce ako BLUM, tak i IKEA. V neposlednom rade architektom, ktorí sa určite stali majstrami na systémy výklopné, výsuvné a závesné.

M-S Pro architekti - interier BLUM

Kredit- http://www.mspro.sk | autori- Peter Martin, Peter Simonides

Foto- Julius Blum GmbH

Refs- https://www.blum.com/sk/

Zdielaj obsah SAID a podporíš dobré veci. Ďakujeme

MIMO Architekti + ARCHHOLIKS – interiér kancelárií JLL

Dobré, prozamestnancké a proklientské interiéry kancelárskych priestorov sú v súčasnosti veľmi populárne. Každý zamestnávateľ túži vystúpiť z davu a uspieť v boji o toho najlepšieho zamestnanca. Pre miléniovú generáciu Y či jej predchodcu generáciu X už nie je atribút finančného ohodnotenia to jediné. Ľudia chcú predovšetkým pracovať v zdravom prostredí, dbať na ekológiu, stať sa súčasťou úspešného kolektívu a okrem zadarmenkovej kávy, snackov, teambuildov a konferencií užívať si dizajnový priestor, v ktorom sa cítia výnimočne a môžu sa ním popýšiť pre známymi a rodinou. Takými sa isto stali aj nové kancelárie nachádzajúce sa na 10.poschodí budovy Blumental Offices 2 na Mýtnej ulici v Bratislave, ktoré vznikli zo spolupráce @mimoarchitekti a @archholiks .

Priestory sú navrhnuté s vysokým dôrazom na prevádz- kovú jasnosť a bezkolíznosť, na akustickú pohodu, na kvalitu materiálov, ich pravdivosť a na kvalitu pracovného prostredia vo všetkých pohľadoch. – píšu architekti

MIMO Architekti + ARCHHOLIKS

Kredit – www.mimoarchitekti.sk , www.archholiks.sk

Foto – Ján Sipocz

Zdielaj obsah SAID a podporíš dobré veci. Ďakujeme

Architekti Šebo Lichý – interiér kancelárie ASL

Interiér kancelárskych priestorov ASL je špecifický aj tým, že ho architekti robili vo vlastnej budove a pre vlastný ateliér. Činnosť tejto kancelárie ani zďaleka nekončí pri projekcii. Sú totiž jedným z mála firiem, ktoré majú kompletný proces developmentu pozemných stavieb pod jednou strechou. Od zámeru, cez projekt až po jeho financovanie a realizáciu. Všetko sú to veľmi cenné skúsenosti, ktoré potrebuje každý začínajúci profesionál. Týmto modelom vznikajú veľmi kvalitné projekty s pridanou hodnotou.

Po 10-tich rokoch existencie ateliér narástol o18 stálych pracovných miest, pre ktoré našiel priestor v BC Wallenrod, ktoré je rovnako z jeho dielne. Nový domov ateliéru je veľkopriestorové laboratórium pre 18 až 25 ľudí. Tento účel je zároveň hlavný motív interiéru. Samotný priestor sa otvára do výhľadu cez vertikálny skleník budovy na strešnú vedutu mesta. Toto smerovanie je zároveň hlavný kompozičný smer priestoru. V tomto smere sú rozmiestnené pracovné stoly, posuvné panely regálov, osvetlenie. Loftový pocit otvoreného priestoru dotvára obnažený betónový strop, kombinovaný s lokálnym zateplením heraklitom. Farebnosť stien je kontrastná, rozlišujúca polohu a funkciu steny. Biela obvodová stena je osadená regálmi, čierna stena jadra vzorkovacími lištami. Regály sú čiastočne prekryté lexanovými paravánmi, kryjúcimi vizuálne neorganizovaný, nehomogénny svet políc. Vzorkové lišty sú exponované pozdĺž hlavnej komunikačnej osi priestoru, ktorá je zvýraznená aj vzorkovacím pásom kobercov. Oproti dominantnému výhľadu je priestor ukončený presklenou zasadačkou. V čiernom bloku jadra je okrem vstupu, a vzorkovacieho koridoru osadená aj kuchynka so stolovaním odcloneným fixnou priesvitnou zástenou a alkovňa pre cca. polhodinové kolapsy najunavenejších členov teamu. píšu @sebolichy

Architekti Šebo Lichý

Kredit: https://sebolichy.sk/ | https://petrbarinka.cz/

Refs: @petrbarinka | @knauf.amf.ceilingandwalldesign | Knauf Heradesign

Zdielaj obsah SAID a podporíš dobré veci. Ďakujeme