Tag interiéru: redizajn

Redizajn obchodnej pasáže Tatracentrum

Beionde & Monika Stábová – redizajn pasáže Tatracentrum

Budova Tatracentra v Bratislave vznikala v období „veľkého stavebného tresku“ na prelome tisícročia. Budovy z tohto obdobia sú napriek relatívne nízkemu veku pod tlakom. Stavebná energia pulzuje, vznikajú nové a nové budovy. Všetky chcú mať svoje naj. Obzvlášť komerčné budovy potrebujú pritiahnuť zákazníka, ochotného zaplatiť . Táto ochota je priamo úmerná kvalite architektúry, lokalite, prístupnosti a servisu. Do servisu patrí aj náchylnosť majiteľa budovy udržiavať krok s novými technológiami s požiadavkami svojich nájomcov, či ľudí, ktorí do nej chodia. Ako prvý príde na rad interiér. Ten totiž starne oveľa rýchlejšie ako samotná architektúra. Práve tu sa otvára priestor ako vrátiť budovám zašlú slávu. Zo spolupráce Beionde a Monika Stábová architects na redizajne pasáže by mal architekt Ľubomír Závodný isto radosť. Jeho Tatracentrum v Bratislave totiž žije.

Zadanie bolo o to zložitejšie , že priestorové podmienky boli na všetky tvorivé vstupy veľmi stiesnené. V podzemnej časti bol veľký problém a nielen so svetlom. Po rozsiahlych analýzach priestorov a fungovania ľudí v priestore a čase, sme zistili, že ľudia putujú takmer jedným smerom, istým častiam sa úplne vyhýbajú. Tieto dávali priestor asociálom, ktorí terorizovali ochranku objektu svojim neustálym zneužívaním tmavých a pustých zón. píše Monika Stábová

Beionde & Monika Stábová - Tatracentrum

Kredit: https://www.beionde.com | https://www.monikastabova.com/

Refs.: @monikastabovaarchitect | @beionde.architekti

Zdielaj obsah SAID a podporíš dobré veci. Ďakujeme