PEGASSTUDIO | BYT PRE OTVORENÚ KONCEPCIU

PEGASSTUDIO | BYT PRE OTVORENÚ KONCEPCIU

BYT PRE OTVORENÚ KONCEPCIU | Mesto
Autori | Viera Henczeová
Spoluautori | Ján Hencze
Firma, ateliér | Info@pegasstudio.sk | http://www.pegasstudio.sk
Foto | Viera Henczeová

Autorský popis | Zadaním interiéru bytu v panelovom dome bola požiadavka na rekonštrukciu všetkých miestností bytu s výnimkou dcérinej izby. Klientka snívala hlavne o kvalitnej a funkčnej kuchyni, kde by sa mohla plne realizovať vo svojej záľube – varení a pečení.
Kuchyňu s jedálňou si priala prepojiť s obývacou izbou, v ktorej som mala za úlohu vytvoriť aj priestor pre spanie.
Po odobrení statikom sa priestor medzi kuchyňou, chodbou a obývacou izbou prepojil a tak vznikla presvetlená otvorená koncepcia. Zo strany od chodby je spacia zóna predelená knižnicou. Najvýraznejším prvkom a šperkom interiéru je deliaca stena v tvare stromu vyrobená na mieru, ktorá oddeľuje dennú časť od nočnej a dokonale zabezpečí súkromie v posteli, no zároveň prepustí dostatok denného svetla do tejto časti interiéru.
V byte chýbali úložné priestory, riešením je úložný priestor za posteľou potiahnutý aj nad ňou. V obývacej izbe je odkladací priestor pod TV obrazovkou.
Spojením kúpeľne s wc vznikla v predsieni technická miestnosť pre práčku so sušičkou a odkladací priestor pre tašky, topánky, či veci na upratovanie. Aby nevznikla kolízia pri otváraní dverí, kúpeľňové sa posúvajú do puzdra v stene a vstup do technickej miestnosti zabezpečia skladacie dvere.
Klientka so smútkom ráno bytík opúšťa a z práce sa zas veľmi teší na svoj útulný domov.

Search
Zdielaj obsah SAID a podporíš dobré veci. Ďakujeme