Kategória Privátny interiér

ALANPREKOP | I O

I O | Mesto
Autori | Alan Prekop
Spoluautori | Tero Abaffy
Firma, ateliér | alanprekop | https://www.instagram.com/alan.prekop/
Foto | Jakub Gulyas, Michal Zelnik

Autorský popis | Cieľom návrhu je úplne otvorenie dispozície bytu, aby byt získal priehlady do jednotlivých miestností. Optickým prepojením jednotlivých izieb sa byt nadychol, čo mu pôvodná dispozícia neumožňovala.
Otvorením dispozície je dosiahnutá maximálna svetlosť bytu kedže je orientovaný na Východ/Západ. Z pôvodne trojizbového bytu sa stal otvorený loft, nočná zóna je oddelená od dennej presklenou hrázdenou konštrukciou, ktorá nahradila stenu s jednokrídlovými dverami, tým sa dosiahol uplný komfort svetlosti bytu.
Byt sa vďaka hrázdenej konštrukcii dá prispôsobiť rôzným situáciam, pri kludovom režime sa stena zatvorí a vznikne potrebná intimita spálne.
V strede dispozície sa nachádzajú stĺp /oslobodený od zbytočných priečok/ a vyrezaný kruh v stene, ktoré sú spojené odhaleným betonovým prievlakom - spolu tak tvoria zasadný architektonický prvok celého interiéru.
Kruh prepája os kuchyne a obývačky.
Základnou ideou návrhu je prepojenosť a otvorenosť - preto sa v interiéri nenachádza vstavaný nábytok, ktorý by rozdeloval dennú a nočnú zónu, svojou prítomnosťou zatváral dispozíciu, šatník je riešený ako “walk through” medzi obývačkou a spálňou.

Zdielaj obsah SAID a podporíš dobré veci. Ďakujeme