Kategória Obchod

SIEBERT TALAŠ SPOL. S R.O. | PREDAJŇA S MÓDOU ALIZÉ
PREDAJŇA S MÓDOU ALIZÉ | Mesto
Autori | Richard Kráľovič, Matej Siebert, Roman Talaš
Spoluautori | Zuzana Vráblová
Firma, ateliér | Siebert Talaš spol. s r.o. | http://www.sieberttalas.com
Foto | Pedro Pegenaute

Autorský popis | Nové priestory predajne s módou Alizé vznikli spojením troch pôvodných predajní do jedného väčšieho celku o spoločnej ploche 690 m2.

Nebolo cieľom vytvoriť predizajnovaný priestor konkurujúci odevom, či ďalší zo štandardných riešení uzavretých do seba, ale skôr taký, ktorý by návštevníka nenásilne pritiahol dovnútra a zároveň komunikoval i s externým priestorom galérie, priestor dôstojný, inšpirujúci, ktorý je pozadím alebo kulisou pre vystavovaný tovar známych značiek.

Koncept je zjednodušene o kombinácii a súslednosti vzájomne poprepájaných jemne artikulovaných abstraktných portálov. Tieto „výklady“ slúžia na vytvorenie pohodlnejšieho a intímnejšieho priestoru pre návštevníkov pri výbere tovaru, pričom zároveň poskytujú možnosť vytvorenia odčlenených priestorov patriacim tej ktorej módnej značke. Ponúkajú však i zaujímavé kontinuálne priehľady naprieč obchodnou plochou.

Ľahkosť výrazu, racionálnosť, flexibilita a čistý dizajn sú základom celkovej dispozície, kde sa dosiahlo rozumným rozmiestnením portálov prirodzené zónovanie na dámske, pánske a detské oddelenie.

Modul / priestor v priestore/ je sprístupnený, podľa potreby, z jednej či viacerých strán. Pri menšom počte otvorených strán je komornejším priestorom, pri väčšom počte otvorení zasa umožňuje rôzny pohyb v rámci predajne.

Pre zachovanie identity a čitateľnosti interiéru je modul je vo svojej šírkovej dimenzii bočných stien navrhnutý spôsobom, ktorý umožňuje vytvorenie dostatočne hlbokej niky na vloženie vešiakovej konštrukcie bez toho, aby následne táto – po zavesení šiat na vešiaky, do priestoru "prečnievala". Kvôli zlepšeniu priestorového efektu sú niektoré z vnútorných strán portálov vybavené zrkadlom so snahou o jednotné spracovanie konštrukčného detailu ukotvenia vešania ako pri „otvorených“ vešaniach.

Z pohľadu použitia materiálov, ide o kombináciu jemných, prírodných materiálov ako dubové parkety kladených do rybinovej skladby, bielej fólie Polyrey a Cuivre Brosé na DTD dosky a jednotne zladených kovových prvkov vešiakových tyčí a konzol opatrených čiernou polomatnou komaxitovou farbou.
Na ploche steny za pokladničným pultom celkovú atmosféru dotvára umelecké dielo - textilný obraz o ploche 40 m2 spracovaný v umelom flise kombináciou rôznych farieb.

Detaily uchytení všetkých viditeľných konštrukcií ako sú police, vešiakové tyče, či všetky otváravé časti sú navrhnuté ako skryté, pri zachovaní zvýšených požiadaviek na nosnosť.

Miesto realizácie: Obchodné centrum Eurovea Bratislava, realizácia máj 2015
Fotografie: Pedro Pegenaute (ES) http://www.pedropegenaute.es/
Web stránky: www.sieberttalas.com; www.rkralovic.com

Zdielaj obsah SAID a podporíš dobré veci. Ďakujeme