Denné archívy: 13. júna 2019

BEEF – Penthouse V

Ateliér BEEF bol v roku 2004 založený Radom Buzinkayom a Andrejom Ferenčíkom. Už názov ateliéru predurčuje, aký vizuálny efekt môžeš čakať. Beef, v preklade hovädzina, symbolizuje silu, svaly, objem, pevnosť či moc. Odhliadnuc od gender ideológie, v ich tvorbe isto cítiť mužský element. Žeby muskulárne interiéry? Preferujú skutočné a trvácne materiály a nadčasový pohľad na interiéry je prirodzenou súčasťou ich tvorby. Úplne zážitková kreativita.

Penthouse s jedinečným výhľadom na rakúske lužné lesy pozdĺž Dunaja a inak „nedostupný“ ostrov Sihoť. Nachádza sa na najvyššom podlaží jedného z prvých porevolučných developérskych projektov nazývaného kvôli svojmu pôdorysnému tvaru „Butterfly“. Pôvodne diagonálne radenú dispozíciu päťizbového bytu sme úplne „vyčistili“ až na obvodové steny a nosné stĺpy v strede, aby tak vznikol priestranný „Loft“ s presvetlením na tri svetové strany. V tomto priestore sú vložené iba dva masívne objekty s otvorenou kúpeľňou, WC a šatníkom. Ani jeden nezasahuje k obvodovým stenám, vďaka čomu môže svetlo nerušene plynúť všade naokolo. – píšu BEEF Architekti

BEEF

Kredit – @beefarchitekti | www.beef.sk

Foto – Jakub Dvořák

Zdielaj obsah SAID a podporíš dobré veci. Ďakujeme

TOITO ARCHITEKTI – interiér Byt S

V tvorbe ateliéru @toito.architekti sme zvyknutí na jasnú profilovanosť finálneho vzhľadu interiérov. Ak po nich siahneš, vieš presne, čo chceš. Ich interiéry sú špecifické, a treba povedať, že nie sú vhodné pre každého klienta. Architekti sa pohrávajú s odstraňovaním vrstiev až na konštrukciu a ponechávajú odhalené, neupravené steny a stropy, z ktorých cítiť autentičnosť. Preferované materiály sú zväčša konštrukčného charakteru, pôsobia hrubo a neopracovane. Interiéry sú však vždy navrhnuté v premyslenej dispozícii s prekvapivými zákutiami a doplnené o vtipné detaily, monochromatické farby a drevené plochy.

Nová dispozícia má preplávajúcu dennú časť s komplikovanou pôdorysnou stopou. Vstup, hygiena, kuchyňa a pracovňa sú v strede, jedáleň a TV miestnosť po stranách. Radenie funkcií miestností tak vytvára živé centrum. Izby sú vyčlenené šatníkmi s nadsvetlíkmi. Tie násobia denné svetlo, no ponechávajú súkromie v spálňach. – píšu TOITO ARCHITEKTI

TOITO ARCHITEKTI

Kredit – www.toito.sk

Foto – Katarína Príkopská

Zdielaj obsah SAID a podporíš dobré veci. Ďakujeme